Gezondheid

Meer en meer blijkt dat windturbines wel degelijk schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Op deze pagina proberen we u op de hoogte te houden van de laatste inzichten. 

 

101 bezorgde inwoners sturen brief gevaar voor volksgezondheid door plaatsen van windmolens - 1 oktober 2020

Geïnspireerd door de podcast van afgelopen zaterdag van het programma Argos op NPO1 over de gezondheidsrisico’s als gevolg van industriële windturbines hebben wij, bezorgde inwoners van de gemeente DRV, gemeend u als Wethouder met Gezondheid in uw portefeuille deze brief te schrijven.

Lees verder....  

Volgens het gerenommeerde tijdschrift Medisch Contact maken Windmolens wel degelijk ziek

Windturbines veroorzaken onder meer laagfrequent geluid, slagschaduw en – knipperende – lichten. Dat kan tot gezondheidsproblemen leiden, die echter nog te weinig serieus worden genomen. Terwijl volgens het voorzorgprincipe de overheid kan ingrijpen, ook als klachten nog niet onomstotelijk bewezen zijn.

Lees verder....  

Gezondheidsrisico's, minimumafstanden tot de bewoning en een achterhaalde wetgeving - Windmolenklachten.be

De Wereldgezondheidsorganisatie, de WHO, bracht recent een nieuw rapport uit waarin een opvallende waarschuwing voor de risico's van windturbinegeluid. Men stelt dat windturbines schadelijk zijn voor de gezondheid van omwonenden.

Lees verder....  

Impact van windturbines op gezondheid: Internationaal steeds meer waarschuwingen - Groen inZicht 

Officieel kan het niet: mensen die klagen dat de windturbines in hun buurt ’s nachts zoveel lawaai maken dat ze er wakker van liggen. Als ware don quichottes proberen ze hun gelijk te halen bij overheden, windparkexploitanten en de windenergielobby. Tevergeefs want windenergie, daar kan toch niemand tegen zijn? Toch hebben ze gelijk, zegt wetenschapper Prof. Frits van den Berg. In dit lange artikel lees je er meer over. Ga er maar eens goed voor zitten.

Lees verder....  

Windturbines in polders bij Utrecht zorgen wél voor veel overlast - ad.nl

Windturbines in de Utrechtse polders Rijnenburg en Reijerscop moeten voor de opwekking van duurzame energie gaan zorgen. Omwonenden Pieter van Veenen en Jan van Rossum stellen dat kritische rapporten over geluidsoverlast worden genegeerd.

Lees verder....  

Voor meer artikelen over gezondheid kunt u ook terecht bij onze netvouz database.